ID

Isabelle Desmidt

Ik werd geboren in 1974, in Blankenberge. Mijn middelbare studies in de Klassieke Talen zorgden ervoor dat ik al op jonge leeftijd de microbe voor taal en cultuur te pakken kreeg. In 1992 bracht deze microbe me naar de Universiteit Gent, waar ik de masteropleiding Germaanse talen volgde (Duits-Zweeds) en aansluitend een doctoraat schreef in de Scandinavische literatuur.  Na drie jaar postdoctoraal onderzoek rond vertalingen en bewerkingen van kinder- en jeugdliteratuur koos ik resoluut de kaart van het onderwijs. In 2003 ging ik in het middelbaar onderwijs aan de slag, eerst als leerkracht Duits en Nederlands, maar vanaf 2006 ook (en momenteel zelfs uitsluitend) als leerkracht godsdienst. De extra opleiding die ik hiervoor volgde kon de liefde voor woord en boek - en de fascinatie voor wat het woord (en het Woord) met mensen kan doen - alleen maar versterken. 

Het creatieve kantje in mezelf zocht ondertussen eigenzinnig zijn weg: graag tekenen als kind en tiener, bestuderen van oude handschriften en kinderboekillustraties als Germaniste, een jaartje deeltijds kunstonderwijs volgen (en enkele extra tekenmodules), mama worden en geboortekaartjes ontwerpen, creatieve projecten begeleiden op school.

En dan die bewuste dag in 2010. Als begeleider in de School voor Geloofsverdieping ontvang ik als dank van een van mijn cursisten een in kalligrafie uitgewerkt gedicht. Het gedicht hangt een maand op in huis wanneer ik beslis om me zelf in te schrijven voor een cursus kalligrafie: module 1 van Witruimte (kalligrafievereniging Ypsilon in Melle, bij Diane Buyse). Het is het begin van een hele reeks cursussen. Op zoek naar steeds weer wisselende dragers voor de teksten kom ik ook in contact met boekbinden.

In de zomer van 2015 richtte ik mee de vzw Amfora Vlaanderen op.

Momenteel werk ik halftijds als godsdienstleerkracht in het middelbaar onderwijs en ben ik daarnaast creatief bezig voor de vzw en voor zovele andere verhalen die ik op mijn weg krijg.

En ook - en vooral - ben ik echtgenote van Geert De Cubber (diaken in het bisdom Gent) en mama van drie zonen: Seppe, Timo en Mats.